Politie: na rustige nacht weinig incidenten in ochtend (update)

© Flickr/Shirley de Jong (Creative Commons)
De winterse neerslag trok dinsdagavond en woensdagochtend over onze provincie. Dit leidde wederom tot hachelijke situaties in het verkeer.
Toch viel de schade mee, weet politiewoordvoerder Paul Heidanus te vertellen. 'In Groningen was het relatief rustig', zegt hij. 'Er waren twee incidenten in de nacht bij Scharmer, maar er was enkel sprake van materiële schade, geen letselschade.'
In de ochtend heeft de politie in Groningen ook niet vaak hoeven uit te rukken voor een ongeval. Toch heeft Heidanus een tip. 'Doe vooral voorzichtig', zegt hij.

Slippartij

Heidanus adviseert mensen thuis te blijven wanneer ze de weg niet op hoeven. 'We krijgen nog steeds meldingen van mensen die onderuit gaan of een slippartij maken. En als je gaat, pas dan je snelheid aan.'

Tropendagen

De noordelijke bergingsbedrijven beleven tropendagen, reageert Willem Keizer van het gelijknamige sleepbedrijf in Stadskanaal. 'Woensdag valt het tot nu toe mee, maar we zijn afgelopen dagen zijn we klokje rond in de weer', zegt Keizer.
Het zijn vooral bestelauto's en vrachtwagens die een sleepactie behoeven. 'De meeste particulieren zijn door code rood thuisgebleven', aldus de directeur.