UPDATE: Arriva gooit dienstregeling van Q-liners eruit

Arriva heeft woensdag besloten de dienstregeling van de Q-liners in te korten. Aan het begin van de avond worden de bussen in de garage gezet. Eerder op de dag adviseerde Arriva reizigers al om eerder naar huis te gaan.
De vervoerder probeert reizigers van de lijnen 315 (Groningen-Emmeloord) en 335 (Groningen-Joure) voor 18.00 uur thuis te krijgen.
'Daarom wordt de thuiskomst-dienstregeling ingezet. De normale dienstregeling wordt daarbij losgelaten en alle ritten gaan twee keer per uur rijden. Zorg in ieder geval dat je voor 17.00 uur op een van de haltes staat', laat Arriva weten.
'De lijnen 305 (Groningen-Emmen) en 314 (Groningen-Drachten) blijven vooralsnog wel rijden', zegt woordvoerder Joyce Pieterman. 'Maar we weten dat in Groningen code rood geldt, dus we houden het nauwlettend in de gaten.'

Treinen

Voor de treinen verwacht de vervoerder overigens geen problemen: 'Afgezien van een kleine stroomstoring woensdagochtend, zullen de treinen gewoon volgens de dienstregeling blijven rijden. Het zijn dieseltreinen, dus die hebben niets te maken met bevroren bovenleidingen.'