Politie vindt lichaam in tuin in Kloosterburen, man en vrouw aangehouden (Update 17.30)

De politie heeft dinsdagavond een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw opgepakt omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de vermissing van Jesse van Wieren.
Ook is in de tuin van de woning van de man een lichaam gevonden. De politie zegt dat ze het vermoeden heeft dat het om Van Wieren gaat. Het lichaam moet nog worden geïdentificeerd. Het Nederlands Forensisch Instituut is daarmee bezig. In de omgeving van Jesse wordt geschokt gereageerd, getuige de vele condoleances die op de Facebook-pagina van hem binnenkomen.
Sectie en verhoor
Wat het aangehouden duo precies heeft gedaan, is niet duidelijk. Ook de doodsoorzaak van het lichaam is onbekend. Sectie op het gevonden lichaam en verhoor van de verdachten moet meer duidelijkheid geven.

Kroegbezoek
De 28-jarige Van Wieren verdween Oudjaarsnacht na een bezoek aan café Willibrord in Kloosterburen. Hij vertrok rond 04.00 en zou in Kloosterburen slapen bij een vriend, maar kwam daar nooit aan.

Toch misdrijf?

De volgende dag werd een grote zoektocht gestart. Tot maandag was er geen aanwijzing voor een misdrijf. Na een tip begon de politie toch met een onderzoek in en rond de woning van de verdachte man. Dat huis staat aan de Hoofdstraat, vlakbij café Willibrord.
Daarbij is het lichaam in de tuin gevonden.

Lees ook:

Peter Steinfort is misdaadjournalist van RTV Noord.