Gevonden lichaam is Jesse van Wieren

Het lichaam dat is gevonden in de tuin van een huis aan de Hoofdstraat in Kloosterburen is dat van de verdwenen Jesse van Wieren uit Leens. Dat zegt de politie.
De 28-jarige Van Wieren verdween Oudjaarsnacht na een bezoek aan café Willibrord in Kloosterburen. Hij vertrok rond 04.00 en zou in Kloosterburen slapen bij een vriend, maar kwam daar nooit aan.
De volgende dag werd een grote zoektocht gestart. Tot maandag was er geen aanwijzing voor een misdrijf. Na een tip begon de politie toch met een onderzoek dat zich vooral richtte op de woning aan de Hoofdstraat, niet zo ver van café Willibrord.

Aanhoudingen

Dinsdagavond zijn een 25-jarige man en een 27-jarige vrouw opgepakt omdat ze ervan worden verdacht betrokken te zijn bij de vermissing van Jesse van Wieren. Wat het aangehouden duo precies heeft gedaan, is niet duidelijk. Ook de doodsoorzaak is nog onbekend. Sectie op het gevonden lichaam en verhoor van de verdachten moet daar duidelijkheid over brengen.

Bewonersbijeenkomst

In de omgeving van Jesse wordt geschokt gereageerd, getuige de vele condoleances die op de Facebook-pagina van hem binnenkomen. Bewoners van Kloosterburen worden woensdagavond geïnformeerd over de gebeurtenissen in het dorp. Onder andere burgemeester Wiersma van gemeente De Marne is erbij.

Facebook

Vrienden van Jesse maken hun profielfoto op Facebook zwart om hun rouw te betuigen.

Lees ook: