Stichting Keroazie: 'Dood van Jesse sloeg in als een bom'

© Johan Wildeboer / 112 Groningen
Directie en medewerkers van Stichting Keroazie uit Pieterburen hebben verslagen gereageerd op de dood van Jesse van Wieren uit Leens. Een man die in een huis van Keroazie in Kloosterburen woont, is opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Van Wieren.
Het gaat om een 25-jarige man met verslavings- en psychiatrische problemen. Hij zat ergens anders in behandeling, maar werd door Keroazie in het huis aan de Hoofdstraat in Kloosterburen gehuisvest. Daar is het lichaam van Van Wieren
.
Ook de 27-jarige vriendin van de man is opgepakt. Zij staat wel onder behandeling van Keroazie, een zorginstelling waar bewoners onder begeleiding wonen.

Verbijsterd

'Het nieuws is ingeslagen als een bom. We waren allemaal verbijsterd, zowel medewerkers als cliënten. We verkeren in een toestand van verwarring en onbegrip', zegt Hannie Jippes van de stichting.

Niet speculeren

Jippes denkt niet dat het draagvlak voor het werk van Keroazie door de gebeurtenissen verdwijnt: 'Er zijn heel vaak caféruzies, soms met een hele ernstige afloop. Maar we wachten op de politie om precies te weten wat er gebeurd is. Dan kan ik niet over draagvlak gaan speculeren.'
Keroazie had geen aanwijzingen dat de opgepakte bewoner gevaarlijk zou zijn.