Tibbling: 'Alleen als Barcelona komt vertrek ik, anders niet'

© JK Beeld
Simon Tibbling kan terugkijken op een zeer mooi en bovenal een zeer succesvol 2015. Dat blijft niet onopgemerkt, want wie goed is vertrekt vaak snel. Maar de Zweed blijft sowieso tot de zomer.
Maar liefst 52 officiële wedstrijden speelde Simon Tibbling in 2015 en dan zijn er een hele serie oefenwedstrijden nog niet eens meegerekend.

Zwaar najaar

Hij was dan ook blij met eindelijk twee weken vakantie rond Kerst. 'Vooral het najaar was erg zwaar, maar natuurlijk ook hartstikke mooi. Ik heb in die paar maanden net zoveel gespeeld als een volledige Zweedse competitie,' lacht hij vanuit zijn stoel in de lobby van het Elba Costa Ballena hotel.

Buitenlandse interesse

Het gaat snel met de Zweedse middenvelder. Een jaar geleden moest hij zijn debuut in het shirt van Groningen nog maken en nu is hij niet meer weg te denken uit het elftal van Van de Looi. Zijn goede spel blijft niet onopgemerkt, want andere buitenlandse clubs volgen hem nadrukkelijk. Zijn zaakwaarnemer liet in de Zweedse pers weten dat er volop interesse is, maar niets concreet.

Barcelona

Tibbling zelf is daar helemaal niet mee bezig. 'Ik zit pas een jaar bij Groningen. Het is nog te vroeg om nu alweer naar een andere club te gaan. Op zijn vroegst pas in de zomer, absoluut niet eerder. Behalve dan als Barcelona zich nu meldt,' lacht hij, want dat is zijn droomclub.