Groningen Airport Eelde oneens met berichtgeving RTV Noord

© RTV Noord
Groningen Airport Eelde wil dat RTV Noord een bericht over de financiële situatie bij het vliegveld rectificeert.
Volgens GAE heeft RTV Noord ten onrechte de conclusie getrokken dat een faillissement zou dreigen. De financiële toekomst van het vliegveld komt aan de orde in het procesplan Strategische Verkenning Toekomst Groningen Airport Eelde dat in opdracht van de aandeelhouders is opgesteld. De aandeelhouders van het vliegveld zijn de provincies Groningen en Drenthe en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo.
Hoofdredacteur Mischa van den Berg van RTV Noord beraadt zich op het verzoek tot rectificatie. 'Ik wil alle feiten goed op een rij hebben. Groningen Airport Eelde dreigt met juridische procedures dus het is zaak dat we nauwkeurig de zaak bekijken. Als we fout zitten zullen we dat uiteraard rectificeren.'
Het gewraakte nieuwsbericht is gebaseerd op een rapport waarin staat dat de liquiditeitspositie van het vliegveld afneemt en op basis van de huidige vooruitzichten eind 2017 het kritische niveau bereikt.
In het rapport wordt het woord faillissement wel genoemd, als een van de mogelijke toekomstscenario's die worden onderzocht. Andere scenario's die worden bekeken gaan uit van een neutraler of positiever toekomstbeeld.
Klik hier voor het officiële persbericht van Groningen Airport Eelde.