Duitser Kools wint Grote Prijs Indoor Groningen

De 54e Grote Prijs van het Indoor Concours Hippique Groningen is zaterdagavond gewonnen door de Duitser Jasper Kools. Hij was met zijn paard Chatto 4 de snelste in de barrage.
Er hadden zich in de uitverkochte Eurohallen in Zuidbroek vijftien combinaties geplaatst voor de finaleronde. Aan de overwinning zat wel een Nederlands tintje. De vader van de 26-jarige Kools is Nederlander van oorsprong en emmigreerde zo'n dertig jaar geleden naar Duitsland.

In basisparcours al de snelste

Kools was in het basisparcours ook al de snelste en liet zich in de barrage het kaas niet meer van het brood eten.Oud-winnaar Albert Zoer uit Echten werd met Heechchiem's Cancun Vdm tweede op slechts een tiende van de winnaar.

Te korte weg voor Vrieling

Jur Vrieling uit Holwierde had roet in het eten kunnen gooien. In zijn barragerit zette hij op de rug van Carrera VDL alles op alles om te winnen. Hij zocht een kortere weg naar de voorlaatste hindernis, maar kwam daardoor in de problemen. Hij had te weinig afstand tot de hindernis en maakte daardoor een springfout en kon niet meer winnen. Vrieling realiseerde wel de snelste tijd, maar werd door de fout slechts twaalfde.

Bijzondere avond

Voor Marianne Boerema uit Oostwold was het ook een bijzondere avond. Na twee moeilijke jaren waarin onder andere haar moeder overleed probeert de 27-jarige amazone weer successen te boeken in het internationale circuit. Indoor Groningen was weer één van de eerste grote wedstrijden. Ze ging met de zelf gefokte Wakey-Wakey ook tot haar eigen verrassing twee keer foutloos rond.

Negende plaats

In de barrage had ze als nadeel als eerste te moeten starten. Boerema was zeer blij met haar uiteindelijke negende plaats. Suzanne Tepper uit Holwierde miste de barrage, doordat ze met Daylight Vdl een springfout maakte.