Het wel en wee van de vijfde klasse E: VV Wedde

VV Wedde is 'Herbstmeister' in de vijfde klasse E. En dat liet men in de kantine tijdens de Nieuwjaarsreceptie niet ongemerkt voorbij gaan.
Natuurlijk, er waren ook andere hoogtepunten in 2015. Voorzitter Henk Huls benoemde de aanleg van een lichtinstallatie voor het 'trapveldje' en enkele kampioenschappen bij de jeugd.

Muziek

De nieuwjaarsbijeenkomst werd voor het eerst op een zaterdagavond gehouden. De afgelopen jaren gebeurde dat altijd op zondagmiddag. Daar kwamen weinig leden op af. Zaterdagavond was er in de kleine maar gezellige kantine op het Sportpark Jonne Hindriks nauwelijks nog ruimte over. Er was muziek en er werd een spel gespeeld in de stijl van 'Ik hou van Holland'.

Gastheer

Preses Huls verwelkomt de gasten in de garderobe. 'Ik ben een echte gastheer wat dat betreft' zegt hij terwijl hij iedereen die binnenkomt de hand schudt en de beste wensen voor het nieuwe jaar meegeeft. 'Zenuwachtig voor mijn speech ben ik niet meer. Ik doe dit al voor de zevende keer.'

Nieuwe trainer

En hij heeft best wel wat in petto tijdens zijn nieuwjaarsrede. Huls deelt mee wie de nieuwe trainer wordt voor het volgende seizoen. Er waren veel sollicitanten en uiteindelijk is de keus op Marcel Kruize gevallen. Hij is de opvolger van Tammo van Weerden waar, zoals dat zo mooi heet, 'in goed overleg' afscheid van wordt genomen. Verder mag hij Gerhard Reininga tot erelid benoemen. De 53-jarige oud-eerste elftalspeler krijgt een oorkonde, die hij zelf moet uitpakken, en een grote bos bloemen.

Bescheiden

Reininga is momenteel leider van het eerste elftal en blijft dat ook in het volgende seizoen. 'Ik hoop dat we promoveren naar de vier de klasse. We hebben er de spelers voor om dat voor elkaar te krijgen. En een niveau hoger moet het ook kunnen lukken.' schreeuwt hij in het feestgedruis om boven de muziek uit te kunnen komen. Dat hij vanaf nu erelid is doet hem ook best wel wat, al is hij bescheiden. 'Daar heb jezelf natuurlijk niet veel over te zeggen, maar het is fijn als anderen zo oordelen.'

Hechte groep

Aanvoerder Jan Behling voert het woord namens de spelersgroep en sluit zich bij de woorden van leider Reininga aan. 'Het zal niet makkelijk worden om kampioen te worden, maar als je kijkt naar de grote trainingsopkomst is er wel een kans aanwezig. We zijn een hele hechte groep. Ik zie PJC, Bareveld, WEO en ook Sellingen als concurrenten', terwijl hij een nieuw glas bier krijgt aangereikt van een teamgenoot.

Opa Abbas

Op een rustige plek staan twee oudgedienden het feest van een afstandje aan te kijken. Bertus Swarts en Alie Abbas speelden in het eerste elftal toen VV Wedde nog maar net opgericht was (1949). Ze hebben het over wie de beste voetballer van Wedde is geweest. De strijd gaat tussen hun beide. Maar ze komen er niet uit.
Abbas heeft tegenwoordig het grootste aandeel in het succes van het eerste elftal. 'Drie kleinkinderen van mij zitten bij het eerste, waaronder Ezra Abbas.' Hij is als topscorer 'Herbstmeister' van de Vijfde Klasse E. Van hem zal veel afhangen in de race naar het kampioenschap.