Noordshow trekt 8.500 bezoekers: 'Het is een geweldig evenement'

© RTV Drenthe
Voorzitter Gerard Schenkel van de Noordshow is duidelijk: 'Deze editie was in één woord: fantastisch', laat hij weten aan RTV Drenthe.
De grootste kleindierenshow van Nederland begon donderdag in de TT Hall in Assen en duurde tot en met zaterdag. Traditiegetrouw trekt het evenement dierenliefhebbers uit het hele Noorden.

Passie

'Het is een geweldig evenement. Vooral zaterdag was er heel veel publiek. Er was een mooie sfeer en wat je merkt is vooral de passie bij zowel de fokkers als het publiek', zegt Schenkel.
Volgens de voorzitter zijn er een hoop dieren verkocht. Dat stemde de fokkers tevreden. In totaal waren er zo'n negenduizend dieren op deze editie van de Noordshow.

Meer bezoekers

Naar schatting kwamen er volgens Schenkel zo'n 8.500 bezoekers naar het evenement in de TT Hall. Dat zijn er meer dan afgelopen jaar, maar toch mogen er nog wel wat meer bij als het aan Schenkel ligt. 'Bij tienduizend bezoekers zouden we hartstikke blij zijn. Dat hebben we ook nodig om het financieel te kunnen dragen.'

Weer moet meezitten

Voor volgend jaar heeft Schenkel goede hoop dat het aantal bezoekers hoger uitkomt. De ijzel zorgde er volgens hem voor dat het bezoekersaantal onder de 10.000 bleef steken. Vorig jaar gooide een code oranje van het KNMI voor storm roet in het eten, in combinatie met de heersende vogelgriep. 'Als er geen code oranje of rood is volgend jaar, dan komt het wel goed.'
Bovendien wil Schenkel ook iets meer landelijke media-aandacht voor de Noordshow, in de hoop meer bezoekers te trekken.