Groninger Museum gaat om twaalf uur open

Het Groninger Museum gaat vandaag extra open in verband met het overlijden van David Bowie.
Grote drukte verwacht

Het museum opent om twaalf uur de deuren voor het publiek. Normaal is het Groninger Museum op maandag dicht.
Belangstellenden kunnen tot zes uur een bezoek brengen aan de Bowie-tentoonstelling. Het Groninger Museum verwacht veel mensen.

Condoleanceregister

In de hal van het museum komt een condoleanceregister te liggen. Voor het tekenen van het register is geen toegangsbewijs nodig.

Fans vanaf het eerste moment

Verslaggever Wiebe Klijnstra ontmoette maandagmorgen voor de deur van het museum Janny van Roosmalen uit Spijkenisse en Lucia Siemensma uit Schiedam, Zij zijn vriendinnen en Bowie-fans vanaf het eerste moment. De dames zouden via een speciale regeling maandagmiddag naar de Bowie-tentoonstelling in Groningen. Ze werden wakker met het nieuws dat hun idool is overleden.

Gepland afscheid?

'Ik vind het één van de weinige artiesten, die altijd integer is gebleven. Wij vermoeden dat hij er zelf voor heeft gekozen om afscheid van het leven te nemen. Dat zou ook passen bij David Bowie. Mijn meest dierbare nummer? Heroes! Maar ook zijn nieuwe cd krijgt nu een hele andere lading. Het is een beetje een sombere cd, maar we weten nu waarom. Sommige nummers gaan echt over afscheid', vertellen de Bowie-fans.

Rustige maand

De tentoonstelling 'David Bowie Is', die sinds 11 december te zien is en loopt tot 13 maart, trok in de eerste maand zeker dertigduizend bezoekers. Januari leek een rustige maand te worden, maar sinds het bekendmaken van het overlijden van Bowie, loopt de kaartverkoop storm, meldt een woordvoerster van het museum.