'Als je stijf staat van drank en drugs doe je rare dingen'

De vader en de stiefmoeder van de 27-jarige Desiree G. uit Veendam doen geen oog meer dicht sinds de arrestatie van hun dochter.
Vorige week werd Desiree opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de dood van Jesse van Wieren uit Leens. Hoewel vader Tonnie al twee jaar geen contact meer heeft met z'n dochter had hij toch wel even een telefoontje van de politie verwacht. In plaats daarvan moest hij het nieuws over de arrestatie vernemen uit de pers.

Contact met dochter

Vader Tonnie wil graag weer contact met zijn dochter hebben. 'Ik weet dat ze me mist. Het is echt heel moeilijk, maar dan moet eerst de drank en drugs verdwenen zijn'. Desiree heeft twee dochtertjes. Tonnie heeft geen idee hoe het met ze gaat: 'Ze zijn uit huis geplaatst'.
Ook Harma, de stiefmoeder van Desiree is enorm geschrokken.'Toen ik het nieuws over de arrestatie op facebook zag, wilde ik het eerst niet eens aan Tonnie vertellen'.

Nekvel

Heeft vader Tonnie wel genoeg zijn best gedaan om Desiree op het rechte pad te houden? 'Ik heb haar nooit in het nekvel gegrepen, ik liet haar maar geworden en dat is misschien wel fout geweest'.

Verkeerde voorbeeld

Harma neemt het voor haar vriend op:'Ik denk dat hij wel genoeg gedaan heeft. Het is haar moeder die het verkeerde voorbeeld gaf. Ze dronk zelf ook.'

Drank en drugs

Hoe kon het zo mis gaan? Harma heeft er wel een idee over:'Ze zat in het verkeerde milieu, had verkeerde vrienden, verkeerde opvoeding en dat alles onder invloed van drank en drugs'.

Grip op de kinderen

'Ik had Desiree graag willen helpen maar 'dan moet ze dat wel zelf willen', verzucht Harma. 'In de opvoeding doe je altijd je best, maar je hebt niet altijd grip op de kinderen, vooral als ze buiten zijn. Op haar broer hebben we wel grip'. Als ik haar had geholpen dan was het nooit zo ver gekomen. Ze is een volwassen vrouw, maar als je stijf staat van de drank en drugs dan doe je rare dingen'.