Hommeles binnen ZFC Zuidlaren: bestuur wil blijven zitten

Drie belangrijke pionnen in de jeugdopleiding van ZFC Zuidlaren zijn per direct gestopt. Het gaat om Jeremy Pfundt en Twan Boersma, beide Hoofd Jeugdopleiding, en A1-trainer Karl Mulstege.
De drie willen niet langer functioneren onder het huidige bestuur, dat ondanks een motie van wantrouwen gewoon wil aanblijven. Dat meldt RTV Drenthe.

Team opheffen
Reden van de motie, die vorige week tijdens de algemene ledenvergadering is ingediend, is het voorgenomen plan om na dit seizoen het prestatie-elftal op zaterdag op te heffen.

Geen vereiste meerderheid
Tijdens de vergadering wil 58 procent van de stemmers dat het bestuur aftreedt. 39 procent wil dat de mannen blijven en drie procent is neutraal. De 'tegenstanders' van het bestuur komen hiermee iets meer dan acht procent tekort om de bestuursleden per direct weg te stemmen. Volgens de statuten van ZFC Zuidlaren is daarvoor tweederde van de stemmen nodig.

Mail
Het bestuur laat na de ledenvergadering weten zich te gaan beraden op zijn positie. Inmiddels is duidelijk dat het gewoon wil blijven zitten, zo luidt de boodschap in een mail naar de Hoofd jeugdopleiding.

'Wacht met opzeggen lidmaatschap'
Aanstaande woensdag komt het bestuur met meer informatie naar buiten. Of die dag ook bekend wordt dat de keuze voor een prestatie-elftal op de zondag valt is niet bekend.

Plan van supporters
Ondertussen wordt de spelers van Zaterdag 1 vooral gevraagd het lidmaatschap niet op te zeggen. Achter de schermen schijnt er namelijk gewerkt te worden aan een plan om volgend jaar toch op zaterdag (en op niveau) te kunnen voetballen. Niet door het bestuur, maar door supporters van de zaterdagtak.
Meer over dit onderwerp:
sport ZUIDLAREN
Deel dit artikel:

Recent nieuws