Groningse journalist aan de slag als correspondent Midden-Oosten

De Groningse journalist Ana van Es wordt de nieuwe Midden-Oostencorrespondent van de Volkskrant. Ze volgt Remco Andersen op die acht jaar in het conflictgebied heeft gewerkt.

De dertigjarige Van Es werkt sinds 2010 bij de krant, waarvan een aantal jaren als correspondent Noord-Nederland. 

De journaliste krijgt Beiroet (Libanon) als standplaats en is inmiddels begonnen met Arabische les. Ze begint op 1 maart met haar nieuwe baan. 'Ik mag voor de Volkskrant verslag gaan doen vanaf de frontlijn van het internationale nieuws en daar heb ik heel veel zin in.'

Noord-Nederland
Ruim een jaar geleden schreef Van Es een stuk in de Volkskrant dat veel stof deed opwaaien. Daarin schreef ze dat de kloof tussen Noord-Nederland en de Randstad niet te dichten is. Onder anderen commissaris van de Koning Max van den Berg reageerde fel. Het stuk van Van Es zou geen recht doen aan de ontwikkelingen in het Noorden.

Universiteitskrant
Van Es begon haar journalistieke carrière na een studie rechten bij de Groningse Universiteitskrant. In 2010 won ze de Groninger Persprijs voor een stuk over een fatale brand in een studentenhuis in de stad. 

In dat jaar kreeg ze ook de Dick Scherpenzeel aanmoedigingsprijs voor journalistiek talent onder de 26 jaar. Ze won de prijs voor een artikel over misstanden bij de productie van kleding voor C&A en H&M in India. 

Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws