Justitie eist celstraffen voor mishandelen vrouw

© RTV Noord
Twee mannen uit Hoogezand-Sappemeer en Groningen hebben door het Openbaar Ministerie respectievelijk acht maanden cel en tbs en een jaar cel tegen zich horen eisen.
De mannen hebben op 9 maart vorig jaar in de Kerkstraat in Hoogezand een 23-jarige vrouw uit Stadskanaal ernstig mishandeld. De 27-jarige Hoogezandster zou de vrouw met een aanloop een slag tegen het hoofd hebben gegeven.
Het slachtoffer werd met een schedelbasisfractuur opgenomen in het ziekenhuis.

Klap

De vrouw was met een andere vrouw op stap en zij kwamen een groep van vier mannen tegen. Een woordenwisseling ontstond, waarna de vrouw de klap kreeg. De andere vrouw werd in haar wang geknepen. De mannen liepen hard weg.
De 27-jarige man ontkende in eerste instantie en voelde zich erbij gelapt door de bekennende verklaring van de 26-jarige Groninger. De Hoogezandster kampt met ernstige persoonlijkheidsstoornissen. Hij vindt zelf dat hij al zwaar genoeg gestraft is.

Eerdere veroordelingen

Door zijn voorarrest is hij zijn woning en zoontje kwijt geraakt. Meewerken aan een klinische behandeling ziet de man niet zitten. De man werd eerder al veroordeeld voor mishandelingen tot forse celstraffen. Een langdurige gedwongen behandeling is volgens de officier dan nog de enige optie.
De rechtbank doet 28 januari uitspraak.