Experty blijft uitbreiden: vijftig nieuwe collega's nodig

De zaken gaan goed voor Experty. Het Groningse bedrijf runt honderden webwinkels met uiteenlopende artikelen, zoals keukenmachines, bloedrukmeters of opblaasbare zwembaden.

Ook internationaal wordt er steeds meer aan de weg getimmerd. Er is nu werk voor tientallen extra personeelsleden.

Native speakers
Sinds de oprichting groeit het bedrijf aan de Ulgersmaweg in de stad gemiddeld tachtig procent per jaar. Directeur Reinier de Jonge wil de huidige 321 webwinkels uitbreiden naar zeker 2500.

Bij de vijftig nieuwe banen gaat het vooral om shopmanagers en IT'ers. Doordat er steeds meer verkocht wordt in Duitsland, Denemarken, Frankrijk en Groot-Brittanië worden ook 'native speakers' gezocht. Wie de juiste kwalificaties heeft, kan onmiddellijk aan de slag.

Honderd miljoen
Aan de groei komt voorlopig geen eind. De Jonge voorspelt dat in 2020 zestig procent van de aankopen in de retail online plaatsvinden. Nu is dat zo'n vijftien procent. Over een jaar of twee denkt hij een omzet te draaien van zo'n honderd miljoen euro.

Groningen is thuisbasis
Maar ook dan blijft Experty in de stad Groningen. De Jonge: 'Dit is onze thuisbasis; hier zijn we ooit begonnen'. Wel is er behoefte aan meer opslagruimte. Onlangs heeft het bedrijf aan de Ulgersmaweg een nieuw magazijn in gebruik genomen en dat was al vier keer groter dan het vorige. 'Maar we verwachten ook hier binnen anderhalf jaar uit te groeien'.

European Business Awards
De snelle gestage groei valt op. Experty is dit jaar namens Nederland genomineerd voor de prestigieuze European Business Awards. Daarbij hoort ook een publieksprijs voor het hoogste aantal stemmen.

De Jonge roept de Groningers dan ook op om via de website van zijn bedrijf een stem uit te brengen.

Naar de website van Experty
Meer over dit onderwerp:
GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws