New Wave wint Popprijs

New Wave heeft de Popprijs 2015 gewonnen. Het rapperscollectief kreeg de prijs zaterdagavond op festival Noorderslag in De Oosterpoort in Groningen.
De winnaars zijn een groep rappers en producers die zich verenigd hebben. Volgens de jury van de prijs zijn ze vernieuwend en helemaal het geluid van 2015. De leden Ronnie Flex en Lil Kleine scoorden vorig jaar samen een hit met het nummer 'Drank en drugs'.

Bierdouche

De rappers hoefden zich niet te wapenen tegen de traditionele bierdouche, want die is dit jaar afgeschaft. Bezoekers van het festival mochten geen drank meenemen naar de zaal waar de uitreiking plaatsvond. Bij de bekendmaking werd het stil in de zaal terwijl er ballonnen uit het plafond vielen.
Vorig jaar ging de prijs naar The Common Linnets. Zangeres Ilse DeLange onderging de 'douche' destijds gelaten, ondanks dat presentator Giel Beelen opriep geen bier te gooien. Achteraf zei DeLange dat ze de douche niet kon waarderen. Ruim twintig jaar werd er bier naar de winnende artiest gegooid.

10.000

De Popprijs van Buma Cultuur wordt sinds 1986 elk jaar uitgereikt tijdens Noorderslag. De prijs is voor een artiest die veel heeft betekend voor de Nederlandse popmuziek. Aan de prijs is een bedrag van 10.000 euro verbonden.

Lees ook: