Liveblog FC Groningen-FC Utrecht 1-4 #groutr Gesloten.

© RTV Noord
FC Groningen neemt het zondagmiddag in de Euroborg op tegen FC Utrecht. U kunt de wedstrijd live volgen via dit blog of op Radio Noord bij het programma FC Groningen Live.
90+2'
Het is afgelopen. Groningen verliest met grote cijfers: 1-4.
89" Ramselaar gaat naar de kant. Hij wordt vervangen door Nganioni.
88' De Leeuw krijgt geel.
86' Uitbraak Utrecht. Ayoub schiet, maar Padt voorkomt erger.
84' Groningen claimt een strafschop, omdat er hands zou zijn gemaakt. Kuipers wil van niets weten.
83' Voorzet van De Leeuw komt achter Hoesen.
82' Amrabat komt in het veld voor Joosten.
81' Hoesen komt in het veld voor Maduro. Van de Looi brengt toch een extra aanvaller.
76' Rode kaart FC Utrecht Ludwig houdt De Leeuw licht vast en krijgt zijn tweede gele kaart. Utrecht moet dus verder met tien man.
76' Het stadion loopt al behoorlijk leeg.
74' Vrije trap van Rusnák gaat hoog over.
68' Elwin Baas: 'je krijgt het idee dat Groningen niet een ingespeeld team is. Het is erg onsamenhangend.'
66' Wissel bij Groningen. Tibbling gaat naar de kant, Lindgren, die terugkeert van een blessure, is zijn vervanger.
66' Letschert probeert het van grote afstand, de bal gaat maar net naast het doel van Padt.
61' Doelpunt FC Utrecht 1-4. Ludwig tikt 1-4 binnen. Elwin Baas: 'Groningen is de kluts volledig, volledig kwijt.'
60' Drost heeft inmiddels het veld betreden voor Payne.
59' Doelpunt FC Utrecht 1-3. Het was wachten op dit doelpunt. Uit de hoekschop word de bal richting de tweede paal geschoten, waar Kum de bal van dichtbij in het doel tikt.
58' Groningen in de problemen. Weer een grote kans voor de bezoekers.
56' Goede kopkans voor Ludwig, maar hij raakt de bal niet goed, waardoor Padt eenvoudig kan vangen.
56' Geel voor Ludwig.
55' Padt voorkomt een nog grotere achterstand. Eerst redt de doelman op een schot van Haller en daarna tikt hij een inzet van Joosten, die uit de rebound schiet, over het doel.
53' ...Het levert geen kans op.
53' Tibbling met een schot, wordt aangeraakt. Hoekschop... 48' Doelpunt FC Utrecht 1-2. Weer is het oud-Groninger Timo Letschert die scoort tegen z'n oude ploeg. Hij krult de vrije trap over de muur achter Padt, die als aan de grond genageld staat.
48' Vrije trap voor Utrecht op de rand van het strafschopgebied, nadat Hateboer Haller onderuit tikt.
46' De tweede helft is begonnen. Utrecht heeft afgetrapt. Geen wissels bij beide ploegen.
45+2' Het is rust. Door doelpunten van Ramselaar en Sørloth staat het 1-1
45+1' Twee minuten extra tijd.
45' Sørloth met een mislukte kopbal, maar hij stelt daarmee wel Hateboer in staat gevaarlijk te worden. Via Ruiter gaat de bal naast. De hoekschop levert niets op.
40' Kuipers fluit voor een overtreding. Hateboer trapt de bal woedend weg, maar komt weg met een vermaning van de leidsman.
34' Linssen neemt een dieptepass fraai aan, snijdt naar binnen en schiet de bal via de vingertoppen van Ruiter tegen de paal.
32' Na Nevland is Sørloth de tweede Noor die in dienst van Groningen scoort. En net als Nevland (tegen FC Twente) doet Sørloth dat bij zijn debuut.
30' Rusnák schiet met links. Ruiter vangt de bal vrij eenvoudig.
27' DOELPUNT FC GRONINGEN 1-1. Het is aanwinst Sørloth die Groningen op gelijke hoogte brengt. Hij neemt een passje knap aan en schiet goed binnen.
26' Statistieken spreken niet in het voordeel van Groningen: zes schoten (vier op doel) van Utrecht, nul van Groningen.
24' Azing Griever, analist in de studio, is bezorgd over het spel van Groningen, maar commentator Elwin Baas stelt ze gerust: 'er is slechts een kwartwedstrijd gespeeld.'
23' Prima aanval van Utrecht eindigt met een volley van Haller. Met een fraaie zweefduik redt Padt.
16' Doelpunt FC Utrecht 0-1. Vreemd doelpunt. Een matige hoekschop wordt door een Utrecht-speler het vijfmetergebied ingebracht, waar Ramselaar de bal met zijn hoofd verlengd. Padt tikt de bal weg, maar volgens de grensrechter was de bal de doellijn gepasseerd.
12' Groningen ontsnapt. Padt krijgt een schotje met een vervelende stuit niet onder controle. De rebound kan binnen worden geschoten, maar Padt herstelt zijn fout met een prima redding.
11' Schot van Ayoub gaat tien meter naast.
6' Hateboer stoomt op, maar komt niet tot een voorzet.
4' Rusnák strompelt naar de zijlijn. Idrissi en Drost lopen warm. Vroege wissel?
2' Rusnák is geblesseerd aan zijn rug en wordt behandeld.
1' De wedstrijd is begonnen!
Groningen hervat de competitie met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. Aanwinst Alexander Sørloth begint direct in de basis. De spits krijgt de voorkeur boven Danny Hoesen. Michael de Leeuw begint op het middenveld.
Ook in de achterhoede zijn er enkele wijzigingen. Hedwiges Maduro begint als centrale verdediger. Dat betekent dat Kasper Larsen naar de bank is verwezen. Desevio Payne begint voor de eerste keer dit seizoen in de basis; de Nederlandse Amerikaan start als linksback.

Opstellingen:

FC Groningen: Padt; Hateboer, Reijnen, Maduro (81' Hoesen), Payne (56' Drost); Kappelhof, De Leeuw, Tibbling (66' Lindgren); Rusnák, Sørloth, Linssen.
Bank: Van der Vlag; Larsen, Lindgren, Bacuna, Drost, Hoesen, Idrissi
FC UtrechtRuiter; Leeuwin, Van der Maarel, Letschert, Kum; Ayoub, Strieder, Ramselaar (89' Nganioni), Joosten (82' Amrabat); Haller, Ludwig.
Scheidsrechter: Kuipers
Rode kaart: Ludwig (FC Utrecht/2x geel)
Gele kaart: De Leeuw (FC Groningen)
Doelpunten: 16' Ramselaar 0-1, 27' Sørloth 1-1, 48' Letschert 1-2, 59' Kum 1-3, 61' Ludwig 1-4