Rode Kruis heeft tekort aan kleine maten herenkleding

© RTV Noord
Het Rode Kruis is een actie begonnen om voor vluchtelingen meer kleding in kleine herenmaten binnen te krijgen. De hulporganisatie heeft hieraan een tekort en vluchtelingen hebben daardoor regelmatig te grote kleren aan.
'Zeker nu het kouder wordt, is het belangrijk dat mensen zich hier met goed passende kleding tegen kunnen beschermen', zegt het Rode Kruis. Het roept daarom op om herenkleding in kleine maten in te leveren bij de zogeheten Welkom Winkels en inleverpunten in het land.
Daar zijn al veel dames-, heren- en kinderkleding in grote maten gebracht 'waarvoor wij en de vluchtelingen zeer dankbaar zijn'.

Winterjassen

Maar nu is er een structureel tekort aan onder meer winterjassen in grote jongensmaten (vanaf 164) en kleine mannenmaten (M en S). Verder worden stevige herenschoenen/sportschoenen (maat 37 tot maat 42) gezocht en ook sokken, nieuw ondergoed, broeken en truien in S en M.
In de provincie Groningen zijn inbrengwinkels van het Rode Kruis aan de Neutronstraat in Groningen en de Brummelkant in Stadskanaal.