St.Nicolaasschool in Haren voor vierde achtereenvolgende jaar 'Excellent'

© Google Streetview
De St.Nicolaasschool in Haren heeft voor het vierde achtereenvolgende jaar het predicaat 'Excellent' ontvangen van het ministerie van Onderwijs.
Het is de enige basisschool in de provincie Groningen die zich excellent mag noemen. De erkenning geldt voor de komende drie jaar. De school is erg verheugd. Directrice Alice Duursma: 'We zijn erg blij en trots. Het geeft een enorme boost aan de school en het team. Je werkt er hard voor'.
Maandagmiddag horen in totaal 130 scholen in het land dat zij zich de komende drie jaar 'excellent' mogen noemen. 210 scholen voor basisonderwijs, speciaal onderwijs en voortgezet onderwijs hadden zich aangemeld om voor het predicaat in aanmerking te komen.

Jury

Een onafhankelijke jury, onder leiding van Jet de Ranitz, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool Inholland, heeft de scholen bezocht. Deze beoordeelde of de school een speciale erkenning verdient. Inspecteur-generaal van het Onderwijs Monique Vogelzang heeft de predicaten toegekend.

Wanneer is een school excellent?

Een excellente school is een voorbeeld voor andere scholen en onderscheidt zich van andere goede scholen door uit te blinken op een bepaald gebied. Als school moet je aan veertien criteria voldoen, en die gaan niet alleen over Cito-scores en hoge cijfers.
Het kan bijvoorbeeld gaan om een innovatief onderwijsaanbod, een bijzondere manier van omgaan met verschillen tussen leerlingen, een inspirerende manier van lesgeven of een onderscheidende manier om de maatschappelijke taak in te vullen.

Aanmelden

Scholen melden zichzelf aan voor een beoordeling om het predicaat te ontvangen. Ze krijgen dan een zelfevaluatie- en aanmeldingsformulier

Lees ook: