Stadjer hoort klinische opname tegen zich eisen voor reeks diefstallen

© FPS/Jos Schuurman
Als het aan het Openbaar Ministerie ligt, wordt een 38-jarige man uit Groningen de komende twee jaar opgenomen in een kliniek voor veelplegers.
De Stadjer heeft een ellenlang strafblad op zijn naam staan en volgens de officier komen hier nog eens vijf diefstallen en een bedreiging bij.

Op het rechte pad

De man heeft een ernstig verslavingsprobleem. Eerdere behandeltrajecten hebben geen resultaat geboekt. Een zogenoemde ISD-maatregel, waarbij de man twee jaar wordt opgenomen, moet de man weer op het rechte pad brengen.
De Stadjer werd in november op aangeven van enkele getuigen in Groningen aangehouden voor vier autokraken. Aan het stuur van zijn fiets had hij een tas met daarin de gestolen goederen. 'Gevonden', zei de Stadjer.

Uit het water

In september werd de man al eens ingerekend voor diefstal van een motorboot. Dat ging niet zonder slag of stoot. Uiteindelijk werden duikers ingezet om de dief uit het water van het Hoendiep te vissen. De Stadjer was net weer op vrije voeten, toen hij in november opnieuw werd aangehouden.
De rechtbank doet 1 februari uitspraak.