Zoektocht naar onbekend jongetje op foto eindigt bij volwassen man in Holwierde

De Groningse Aina Jongman kocht in de kringloopwinkel van Appingedam een oude camera. Bij toeval ontdekte ze een fotorolletje in de camera.
Uit nieuwsgierigheid liet Jongman het rolletje ontwikkelen en de foto's afdrukken. Jongman: 'Op een van die foto's stond een klein jongetje in een tuin en toen dacht ik, dat jongetje moet ik vinden.'


Oproep via Facebook

Dat was het startsein voor de Stadjer om een aantal oproepen op Facebook te zetten en zo het jongetje op de foto op te sporen. Naast de jongensfoto zette Jongman ook nog een kiekje met een ouder echtpaar voor een huis online en een afdruk van een klein meisje op een stoep.

Kleine Harm uit Holwierde

Een oplettende overbuurvrouw herkende het huis van het echtpaar op de foto en belde hun schoondochter op. Uiteindelijk bleek het kleine jongetje op de foto haar zoon: Harm Larkens uit Holwierde.

Fantastische zoektocht

Larkens inmiddels de veertig gepasseerd en kan zich het moment van de foto niet meer herinneren. Hij vindt de zoektocht van Jongman fantastisch: 'Dat zoiets via sociale media opgelost kan worden. Ik vind het echt geweldig. De foto's zijn gemaakt bij mijn opa en oma ergens begin jaren zeventig.'
Extra speciaal
Wat het voor hem extra speciaal maakt, is dat hij inmiddels met zijn gezin in het huis van zijn grootouders woont. 'Ze zijn helaas beiden overleden. Bovendien lijkt het huis allang niet meer op de oude woning want we hebben van alles verbouwd. Maar de herinnering in de vorm van deze foto's maakt het extra compleet'.

Waar is dat meisje?
Uiteindelijk levert de zoektocht en het vinden van het jongetje op de foto toch nog weer een nieuwe vraag op. Want de familie Larkens heeft geen idee wie het kleine meisje op de stoep is. 'Ik vermoed dat ze mijn oude overbuurmeisje Gerda is. Maar zeker weten doe ik het niet', zegt Harm Larkens lachend. 'Mocht iemand zich in de foto herkennen, neem dan contact op met RTV Noord, dan ook zij haar foto's terugkrijgen'.