Tbs'er hoort celstraf eisen voor gijzeling en mishandeling tippelaarster

Een 45-jarige tbs'er van de Van Mesdagkliniek in Groningen hoorde voor het gijzelen en mishandelen van een 41-jarige tippelaarster een voorwaardelijke celstraf van achttien maanden tegen zich eisen.
De man zat in de eindfase van zijn behandeling en pikte de vrouw op 6 december 2014 op tijdens een verlof. Hij zou haar betalen, maar moest eerst wat geld ophalen bij zijn moeder in Steenwijk.
Onderweg kreeg het stel ruzie en op een landweggetje bij Norg werd de vrouw gekneveld, geslagen en uit de auto gesleurd. De vrouw kreeg de man uiteindelijk rustig door te doen alsof zij hem aardig vond.

Duitsland

Vervolgens ging de reis naar Duitsland. Onderweg vertelde de man dat hij in de kliniek zat en op verlof was. Hij was in 1995 voor het vermoorden van zijn ex-vriendin veroordeeld tot een celstraf van vijf jaar en tbs met dwangverpleging. De man meldde zich uiteindelijk twee dagen later bij de kliniek.

'Terug bij af'

Volgens de officier van justitie is de tbs'er in zijn behandeling 'weer terug bij af'. Van verlof is voorlopig geen sprake. De periode van de tbs-behandeling loopt in mei af en zal naar alle waarschijnlijkheid worden verlengd.

Long-stay

De kans bestaat dat de man op een long-stay afdeling terechtkomt. Om die reden stelde de officier voor een geheel voorwaardelijke celstraf op te leggen.
De rechtbank doet op 1 februari uitspraak.

Lees ook: