Moet Wildervankster een jaar de cel in voor steekpartij?

© RTV Noord
Wie is de dader en wie het slachtoffer? Feit is dat maandag tegen een 54-jarige man uit Wildervank een jaar cel is geëist voor een steekpartij in zijn woning. Ook hangt hem een voorwaardelijke celstraf van een half jaar boven het hoofd.
Een 33-jarige man uit Stadskanaal die zijn belager te lijf ging, handelde volgens het Openbaar Ministerie uit zelfverdediging en moet daarom worden ontslagen van rechtsvervolging.

Kapotte telefoon

Beide mannen kregen op 24 december na een avond vol drank ruzie over een kapotte telefoon. Volgens de officier heeft de Wildervankster een mes gepakt en gestoken. Op het moment dat de man opnieuw wilde steken, sloeg en schopte de Kanaalster zijn belager van zich af. Toen die niet meer bewoog, belde de jongste kemphaan het alarmnummer.

Negen gebroken ribben

De Kanaalster werd met een steekwond in zijn borst naar het ziekenhuis gebracht. De 54-jarige bewoner had negen gebroken ribben, een longkneuzing, een gebroken kaak en neus en een gebroken nekwervel.

'Verhaal is andersom'

Volgens advocaat Erik de Mare, die de oudste verdachte bijstaat, draait de officier van justitie de rollen om. De Mare vindt dat de Wildervankster vrijuit moet gaan. Buren zagen hoe hij na een vluchtpoging de woning weer binnen werd gesleept. Ook had de man snijwonden aan zijn onderarmen, waardoor het leek alsof hij het mes had afgeweerd.
De rechter doet over twee weken uitspraak.