Basisscholen in Oldehove gaan samen verder

Jan Biermaschool
Jan Biermaschool © Google Streetview
Openbare basisschool Jan Bierma en christelijke basisschool De Wingerd in Oldehove gaan fuseren tot een samenwerkingsschool. De fusie gaat in per 1 augustus van dit jaar.
Gevolg van de fusie is dat de Jan Biermaschool wordt opgeheven. De gemeenteraad van Zuidhorn heeft daar maandagavond mee ingestemd.

51 leerlingen

De Jan Biermaschool kampt met een teruglopend leerlingenaantal. Op dit moment bezoeken 51 leerlingen de school en de verwachting is dat het aantal kinderen in de komende jaren verder daalt. Daardoor komt volgens Openbaar Onderwijsorganisatie Westerwijs de ondergrens voor een levensvatbare school, met voldoende onderwijskwaliteit, in zicht.
Op De Wingerd, dat valt onder Penta Primair, zitten op dit moment 99 leerlingen. Na het samengaan ontstaat een school met honderdvijftig leerlingen.

Draagvlakonderzoek

Uit een draagvlakonderzoek dat in juni vorig jaar werd gehouden, blijkt dat het dorp Oldehove, de leerkrachten, de directies en de schoolbesturen Westerwijs en Penta Primair instemmen met de fusie.
Het is nog niet bekend of de samenwerkingsschool in het pand van de Jan Biermaschool of in het pand van De Wingerd wordt gehuisvest. Daarover wordt later een besluit genomen.