Opnieuw twaalf jaar cel geëist tegen 'Bonnie' van Clyde

Het Openbaar Ministerie heeft woensdag twaalf jaar cel geëist tegen Enise B.. Zij trok in februari 2014, samen met haar vriend Marcos van der P., rovend door Nederland.
De geëiste straf is dezelfde die de rechtbank in Assen vorig jaar oplegde. Van der P. kreeg toen zestien jaar celstraf en ging niet in beroep tegen die uitspraak.

Doodslag

B. erkent bijna alle feiten, die haar worden verweten. Alleen de vermeende poging tot doodslag op een vrouw in Meppel spreekt zij tegen. Het slachtoffer werd gekneveld, beroofd en in haar lies gestoken. Daarna werd ze in de kofferbak van haar eigen auto ontvoerd en voor dood achtergelaten in een natuurgebied bij Lelystad.
Van der P. was woensdag opgeroepen als getuige. Hij beweert dat niet B., maar hij de vrouw in Meppel heeft gestoken. Volgens de advocaat-generaal is B. net zo verantwoordelijk voor de misdaden als Van der P..

Klopjacht

Voorafgaand aan hun gewelddadige rooftocht verbleven B. en Van der P. in Groningen. Uiteindelijk werden ze na een klopjacht in een Duits hotel aangehouden.

Lees ook: