Grootste deel Annen wil apotheek behouden

© gravityx9/SXC Stock Exchange
Ruim 85 procent van de huishoudens in Annen wil de apotheek in het eigen dorp houden. Dat blijkt uit een handtekeningenactie van de Commissie Dorpsbelangen Annen, meldt RTV Drenthe.
Commissie Dorpsbelangen Annen strijdt voor behoud van de apotheek in het dorp, want inwoners van Annen kunnen binnenkort hun medicijnen daar niet meer ophalen. Het ministerie van Volksgezondheid wil de vergunning van de apotheek namelijk intrekken.

Tevreden

De Commissie Dorpsbelangen startte daarom samen met Vrouwen van Nu een petitie. Voorzitter Ype Tol is heel tevreden over het resultaat. 'We hebben ook heel veel positieve reacties van de mensen ontvangen, omdat ze blij zijn dat we strijden voor het behoud van de apotheek.'

Tweede Kamer

De handtekeningen worden op 3 februari in Den Haag aangeboden aan de Tweede Kamer. 'Wij kunnen het helaas niet persoonlijk aanbieden", vertelt Tol. "Het wordt behandeld als ingekomen stuk.'

Open

Tot half mei blijft de apotheek in ieder geval nog open. Ook de huisartsen gaan bezwaar maken tegen het intrekken van de vergunning. Er wordt dus via verschillende wegen geprobeerd om de apotheek open te houden.