Kloosterburen wil cliënten Keroazie tijdelijk het dorp uit hebben

De cliënten van stichting Keroazie in Kloosterburen zouden uit voorzorg tijdelijk elders ondergebracht moeten worden. Dat is niet alleen in het belang van de dorpsbewoners, maar ook het beste voor hun eigen veiligheid. Dat vindt Dorpsbelangen Kloosterburen.
De directe aanleiding is de betrokkenheid van Keroazie-cliënt Rhowan P. bij de dood van Jesse van Wieren uit Leens. Maar volgens Anne Hilderink van Dorpsbelangen ervaren de inwoners al jaren overlast.

'Kwetsbare situatie'

'De rust moet in het dorp terugkeren. De situatie is op dit moment erg kwetsbaar. Er komt een onderzoek naar de zorgkwaliteit van Keroazie. Tot de uitkomsten van het onderzoek lijkt het ons verstandig als de groep cliënten goede begeleiding krijgt. Ook voor hun eigen veiligheid', zegt Hilderink.

Terugkomen?

'Ik wil de groep overigens niet over één kam scheren. Er zit een scala aan cliënten tussen. Het belangrijkste is dat ze allemaal zorg krijgen. Die krijgen ze nu niet. Ze kunnen terugkomen als Kloosterburen de garantie krijgt dat de zorg die ze krijgen goed is.'

Plan van aanpak

Burgemeester Koos Wiersma van de gemeente De Marne liet eerder al weten dat de veiligheid van de bewoners voorop staat. Hij komt binnenkort waarschijnlijk met een plan van aanpak.