'Jesse van Wieren kende Rhowan P. en Desirée G. niet'

De vermoorde Jesse van Wieren en verdachten Rhowan P. en Desirée G. kenden elkaar niet. Dat zegt de advocaat van P., Erik de Mare. Het lichaam van Van Wieren is twee weken geleden in de tuin van de cliënt van De Mare gevonden, nadat hij daar is doodgestoken.
Rhowan P. en Desirée G. zijn daarna opgepakt voor betrokkenheid bij de dood van Van Wieren. Donderdag werd bekend dat hun voorarrest met drie maanden is
.

Geen ruzie

De advocaat heeft geen verklaring waarom Van Wieren tijdens Oudejaarsnacht om half vier voor de deur van Rhowan P. stond. Er was volgens hem geen sprake van ruzie tussen slachtoffer en daders, eerder op de avond in café Willibrord in Kloosterburen.

'Niet drugsgerelateerd'

Wel is daarna in de woning van P. ruzie geweest, daarbij is Van Wieren meerdere malen gestoken. Door wie is nog niet duidelijk. Volgens De Mare zitten er twee kanten aan het verhaal. Op details wilde hij niet ingaan. Ook wil hij niet ingaan op de suggestie dat de ruzie drugsgerelateerd zou zijn.

Geen drank en drugs

Rhowan P. wordt ter observatie in het Pieter Baan Centrum opgenomen. P. heeft volgens zijn advocaat vooral psychische problemen en krijgt daar medicatie voor. De Mare ontkent dat zijn cliënt structureel verslaafd zou zijn aan drank en/of drugs, laat staan dat hij een drugsdealer zou zijn.