Knokkende carnavalsgangers lopen zonder straf de rechtbank uit

© Jos Schuurman/FPS
Een 40-jarige man uit Schildwolde en een 25-jarige man uit Zuidbroek wandelden donderdag vanwege gebrek aan bewijs zonder straf de Groninger rechtbank uit.
Beide mannen waren in november 2013 betrokken bij een vechtpartij tijdens een carnavalsfeest.

Opa beledigd

De vechtpartij ontstond in een restaurant in Slochteren. Een van de mannen op dat feestje werd in elkaar geslagen. Hij had zich uitdagend gedragen en de opa van een andere man beledigd.

Vechtpartij

De beledigde kleinzoon gooide hem daarna een glas bier in zijn gezicht. De twee verdachten begonnen hem te duwen en trokken zijn shirt uit. Even later doken meerdere mannen er bovenop en sloegen en stompten het slachtoffer. Daarvan waren camerabeelden.

Geen bewijs

De rechter vond dat de twee wel bij het voorval betrokken waren. 'Maar ik kan niet bewijzen dat jullie dat hebben gedaan. Het blijkt niet duidelijk genoeg uit de beelden', aldus de rechter.  

Mazzel

De mannen kwamen dus met de schrik vrij en daar hadden ze geluk mee. Het Openbaar Ministerie had hen namelijk eerder een schikking aangeboden van 80 uur werkstraf. Dat hadden ze niet geaccepteerd omdat ze er nog over wilden nadenken.
Twee andere betrokkenen, waaronder de kleinzoon, hebben eerder een schikking van 80 uur taakstraf wel geaccepteerd.