Miljoenen voor meer banen in de grensregio's

Er wordt bijna 10 miljoen euro vrijgemaakt om achthonderd mensen in de grensstreek met Duitsland of België aan het werk te helpen. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid draagt 4,9 miljoen euro bij, meldt zijn ministerie zondag.

Het plan moet ervoor zorgen dat de komende twee jaar zeshonderd Groningers, Drenten en Limburgers een baan in Duitsland vinden. Noord-Brabant en Zeeland willen elk honderd mensen aan de slag helpen in België. Kansen liggen in technische beroepen of in de logistiek, landbouw, horeca, zorgberoepen, auto-industrie en onderwijs.

Impuls voor regionale arbeidsmarkt
'Met dit plan kunnen de grensregio's de banden aanhalen met de regio's in Duitsland en België, waardoor de regionale arbeidsmarkt een impuls krijgt', zegt FNV-bestuurder Gijs van Dijk. 'En hierdoor wordt de positie van Nederlandse werkzoekenden op de arbeidsmarkt versterkt. De banen liggen in de grensregio's niet voor het oprapen, dus dit is goed nieuws voor hen.'

Het sectorplan is opgesteld door vakbonden FNV en CNV, de provincies Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland, de VNG, het UWV en VNO-NCW/MKB.

Lees ook: Dossier Werken in Duitsland
Meer over dit onderwerp:
werkeninduitsland economie GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws