Tbs'er krijgt tbs voor moordpoging op tbs'er

De Van Mesdagkliniek
De Van Mesdagkliniek © RTV Noord
Een 28-jarige tbs-patiënt is voor poging tot moord veroordeeld tot tbs met dwangverpleging. Dit is gelijk aan de eis van het Openbaar Ministerie.
Samen met een 32- en 33-jarige mede-tbs'er in de Van Mesdagkliniek mishandelde de man eind december 2014 een medepatiënt ernstig. De zaak tegen de twee medeverdachten wordt later behandeld door de rechtbank.

Pedofiel

De mishandelde man zat met zijn belagers op de afdeling waar ze werkten aan hun terugkeer in de maatschappij. Rond twaalf uur 's nachts klopten ze op zijn deur met een smoesje.
Toen de tbs'er zijn kamerdeur opende, duwden de drie hem op zijn bed en begonnen hem te stompen, te slaan en uit te schelden. Het slachtoffer werd te grazen gekomen, omdat hij een pedofiel zou zijn.

Bangmakerij

Ook rukten de daders het touwtje uit zijn sweater en trokken daarmee zijn keel dicht, tot hij bijna stikte. Daarnaast kreeg het slachtoffer een broodmes op zijn keel. Volgens de mannen wilden ze hem alleen bang maken. Maar volgens de rechter is er sprake van een poging tot moord.