Seniorenpartij pleit voor een medisch centrum in Delfzijl

Als het aan de Seniorenpartij Delfzijl ligt, komt er zo snel mogelijk een medisch centrum in de Havenstad.
Het centrum moet het 'zorggat' opvullen dat volgens de partij ontstaat wanneer het Delfzicht ziekenhuis definitief haar deuren sluit.

Woonzorgcentrum niet voldoende

Het plan lijkt op het idee dat oud burgemeester Emme Groot vorig jaar opperde: een woonzorgcentrum in het de binnenstad van Delfzijl. Volgens fractievoorzitter Jan Ottens beantwoordt dat plan de zorgvraag in Delfzijl niet voldoende.

'Veel vraag naar zeevaartkeuringen'

Ottens: 'Wij willen bijvoorbeeld dat er simpele dagoperaties plaatsvinden maar er moet ook ruimte zijn voor bijvoorbeeld zeevaartkeuringen. Daar is ontzettend veel vraag naar.'

Dagopnames

Daarnaast vindt de fractievoorzitter dat er in het medisch centrum ook een of tweedaagse patiëntopnames moeten kunnen plaatsvinden. 'Maar denk ook aan een plek voor vroedvrouwen, fysiotherapeuten en een apotheek. Als het aan mij ligt komen er ook aanleunwoningen in het complex die ouderen kunnen kopen of huren zodat ze dicht op de zorg blijven wonen. Er moet gewoon iets gebeuren, Delfzijl vergrijst en we hebben de zorg nou eenmaal nodig', laat Ottens weten.

Voorlopig voorstel

De financiering voor het plan heeft hij echter nog niet rond. Ottens zegt daarover nog in gesprek te zijn met onder meer zorgverzekeraars, artsen en met een zeevaartmaatschappij. Deze week dient Ottens een voorlopig voorstel in bij burgemeester Beukema van Delfzijl. Ottens: 'en dan zien we wel weer verder.'