Nieuwbouw woonzorgcentrum De Hoorn opnieuw uitgesteld

© calotype46 / Flickr Creative Commons
De nieuwbouw van woonzorgcentrum De Hoorn van Zonnehuisgroep Noord in Marum is met een jaar uitgesteld.
Aanvankelijk zou de nieuwbouw aan het eind van dit jaar worden afgerond. Dat wordt nu december 2017. De bouw is opgeschort, omdat de Zonnehuisgroep in financieel zwaar weer zit.

Vijf miljoen

Doordat de financiele situatie van de Zonnehuisgroep niet rooskleurig is geeft de gemeente Marum geen gemeentegarantie van vijf miljoen af. Zonder die garantie kan de bouw van 'de nieuwe Hoorn' niet doorgaan.

Niet verrast

Personeel en bewoners waren nog niet op de hoogte van het uitstel. De cliëntenraad van De Hoorn zegt niet verrast te zijn over de mededeling. Er is al jaren sprake van een nieuw onderkomen van het zorgcentrum.

Van 52 naar 40

Niet alleen de bouw wordt opgeschort. Het aantal woningen wordt ook teruggebracht. Het aantal appartementen gaat van 52 naar maximaal 40. Daarmee verdwijnt een complete woonlaag. Het bestemmingsplan wordt echter niet gewijzigd. Daardoor kan, in de toekomst, alsnog een extra etage geplaatst worden.

Hart van Marum

Het zorgcentrum staat nu aan de rand van het centrum en gaat verhuizen naar het hart van het centrum. De verhuizing van De Hoorn hangt samen met het nog te realiseren centrumplan van Marum. In het onderkomen van De Hoorn komt onder andere een supermarkt.