Kinderen in Groningen krijgen les van de Schoolschrijver

Leerlingen van verschillende groepen op tien basisscholen in de provincie Groningen krijgen een half jaar les van de Schoolschrijver. Dat is een kinderboekenschrijver die de geletterdheid onder de basisschooljeugd moet stimuleren.
Op CBS de Meerpaal in Delfzijl werd dinsdagmiddag kennisgemaakt met schoolschrijfster Fabien van der Ham. Zij gaat één keer in de week met een aantal klassen zoals ze zelf zegt: 'op lees- en schijfavontuur'.
Creativiteit belangrijker dan foutloos schrijven
Van der Ham: 'Ik ga met de kinderen teksten schrijven, verhalen bedenken en boeken presenteren. Bij mij ligt de nadruk niet op foutloos te leren schrijven, integendeel. Ik zet juist hoog in op creativiteit. Als schrijven en lezen leuk wordt, komt een juiste spelling vanzelf om de hoek kijken.

'Ik hoop dat ik veel leer'
Asra Parlak uit groep 8 heeft erg veel zin om les te krijgen van schoolschrijver Fabien. 'Ik hoop dat we allemaal leuke dingen gaan doen en dat ik veel leer', lacht ze.

Samenwerking tussen de bieb en de basisschool
Het initiatief De Schoolschrijver is een samenwerking tussen Stichting Biblionet en het basisonderwijs. Vanaf deze maand krijgen 45 basisscholen in 24 gemeenten verspreid over vier provincies een half jaar lang een eigen schoolschrijver.