Pover FC Groningen speelt in extremis gelijk in Tilburg

FC Groningen heeft dinsdagavond voor de zesde keer op rij niet gewonnen in de Eredivisie. In extremis bezorgde Hedwiges Maduro de Groningers nog een punt.
Willem II was de betere ploeg in de eerste helft. Vlak voor rust kwamen de Tilburgers op voorsprong dankzij een doelpunt van Dries Wuytens uit een hoekschop.

Kansen

De thuisploeg had de wedstrijd dinsdagavond al voor rust kunnen beslissen. Grote kansen waren niet besteed aan Erik Falkenburg en Guus Hupperts. Bryan Linssen van FC Groningen liet de lat trillen, maar ook hij scoorde niet.
In de tweede helft waren de beste kansen opnieuw voor Willem II. Funso Ojo raakte de lat voor de Tilburgers. Pas in de slotfase werd FC Groningen weer gevaarlijk.

Hands

In de 83ste minuut schoot Michael de Leeuw de bal tegen de hand aan van Willem II-verdediger Dico Koppers. De scheidsrechter kon het niet goed zien en gaf geen strafschop aan FC Groningen.

Ontsnapping

Pas in de extra speeltijd kwam de FC op gelijke hoogte. Een hoekschop waarbij zelf doelman Padt mee naar voren ging kwam voor de voeten van Hedwiges Maduro. De middenvelder schoot FC Groningen in de 94ste minuut naast Willem II.
Door het gelijkspel blijft FC Groningen negende op de ranglijst.