Korfballers Nic. boos op gemeente over nieuwe accommodatie

© RTV Noord
De korfballers van Nic./Alfa-College zijn ontevreden over de nieuwe multifunctionele accommodatie in De Wijert. De nieuwe accommodatie is niet geschikt voor competitiesporten zoals korfbal.
De nieuw te bouwen hal krijgt twee gymzalen. Dat is één zaal te weinig om bijvoorbeeld te kunnen korfballen, zaalhockeyen of zaalvoetballen.

Verhuizing

Deze sporten gaan verhuizen naar de nieuw te bouwen Noorderpoort-sporthal bij de Euroborg. 'Wij vinden het lastig om onze kinderen te laten sporten op een industrieterreinachtig gebied zonder sociale controle', schrijft Nic.-voorzitter Jaap Broersma in een open brief aan de gemeente.
'Daarbij komt dat in het gemeentelijk beleid staat dat kinderen in hun eigen buurt moeten kunnen sporten', zegt Broersma.

Drie sporthallen

De gemeente stelt dat de bewoners straks meer sportvoorzieningen hebben dan nu. Ze hebben de spelhal in de nieuwe multifunctionele accommodatie, de hal op het Europapark en in de avonduren kunnen ze terecht in een nieuwe sporthal van het Gomarus College.

Volwaardige sporthal

Alle jeugd- en lagere seniorenteams van Nic. gebruiken momenteel sporthal De Wijert voor hun trainingen en wedstrijden. 'Daarnaast zijn zaalhockey, badminton, zaalvoetbal en nog meer sporten kind aan huis', zegt Broersma. 'Daarom vinden wij dat er een volwaardige hal moet blijven. De hal fungeert als centrum voor sport, beweging en gezelligheid.'