'Stroefheid tegels zwembad Kardinge is ruim voldoende'

© Flickr/Niels Broekzitter (Creative Commons)
Het gemeentebestuur van Groningen is niet van plan meer tegels rondom het 25-meterbad in Kardinge te vervangen. Dat schrijven burgemeester en wethouders op vragen van het CDA en de Stadspartij.
Volgens
zijn er de afgelopen twee jaar twee personen uitgegleden, met ernstig letsel tot gevolg. Ze wilden weten of de situatie in Kardinge wel veilig is.

'Stroefheid voldoende'

Rond het zwembad liggen twee verschillende soorten tegels, maar beide voldoen volgens de gemeente aan de normen. Het college antwoordt: 'Kardinge ontvangt jaarlijks ca. 250.000 bezoekers in haar zwembaden en voorzover bekend zijn dit de enige ongevallen de afgelopen jaren met ernstig letsel. Het onderzoeksrapport geeft aan dat de stroefheid van alle tegels ruim voldoende is.'

Geen verdere maatregelen

Volgens het gemeentebestuur is er geen reden tot verdere maatregelen. Er komen geen signalen binnen van zwemverenigingen dat het onveilig is. De gemeente controleert zelf regelmatig en de provincie toetst de zwembaden in het kader van de Wet hygiëne en veiligheid badinrichtingen en zwemgelegenheden.