UPDATE: 150 Stadjers zitten zonder thuiszorg

Zeker honderdvijftig mensen in de stad Groningen zitten sinds deze week zonder thuiszorg van TSN. Het gaat om schoonmaakhulp.
Ontslagen

TSN heeft verder aangegeven dat er nog meer mensen zonder hulp komen te zitten. Volgende week komen namelijk nog eens 53 medewerkers op straat te staan.
Jeroen Diepenmaat, woordvoerder van TSN Thuiszorg: 'Dit is het gevolg van de eerder aangekondigde ontslaggolf en de surseance van betaling. Wij hebben een tekort aan personeel en door die surseance van betaling kunnen wij geen nieuwe mensen aannemen. We zijn met de gemeente Groningen in overleg over een oplossing en die komt zo spoedig mogelijk'.
Op de vraag of de gemeente extra geld op tafel moet leggen, kan Diepenmaat geen antwoord geven.
Vakbond FNV zei vorige week al dat honderden mensen geen thuiszorg hadden gekregen.

Spoeddebat

De gemeenteraad van Groningen heeft woensdag een spoeddebat gevoerd over TSN. Dat debat was aangevraagd door de SP en de Stadspartij, die de zorgen delen van vakbond FNV. Die had al signalen dat er mensen zonder huishoudelijke hulp zaten. Wethouder Ton Schroor had deze signalen niet, vertelde hij de raad. 'Wij zijn erdoor overvallen.'

In gebreke stellen?

Burgemeester en wethouders gaan dinsdag in de collegevergadering bekijken of ze TSN formeel in gebreke moeten stellen. Ondertussen zorgt de gemeente dat mensen die acuut thuiszorg nodig hebben, dat wel krijgen. Hoe dat financieel geregeld wordt, is nog niet duidelijk.