TSN Thuiszorg: salaris komt donderdag of vrijdag (update)

© Piroschka van de Wouw/ANP
De medewerkers van het noodlijdende TSN Thuiszorg moeten wachten op hun salaris van januari. Ze zouden woensdag hun loon krijgen, maar omdat TSN Thuiszorg in surseance van betaling verkeert, duurt de verwerking van de salarissen langer.
De medewerkers krijgen hun loon vermoedelijk donderdagmiddag of vrijdag op hun rekening gestort, zo laat woordvoerder Jeroen Diepemaat weten.

Nabetaling

De 4300 medewerkers, die eerder werden gekort op hun salaris, moeten ook wachten op de nabetaling van achterstallig loon. De salariskorting, die de directie hun had opgelegd, is op last van de rechter teruggedraaid.

Oplossing?

Of TSN Thuiszorg failliet gaat of toch van de ondergang kan worden gered, is nog niet duidelijk. De bewindvoerders proberen achter de schermen een oplossing te vinden. De verwachting is dat over enkele weken bekend wordt of dit lukt.

Steeds nijpender

Intussen worden de gevolgen van de financiële problemen bij het thuiszorgbedrijf steeds nijpender. Woensdag werd duidelijk dat zeker 150 cliënten van TSN Thuiszorg in de gemeente Groningen geen schoonmaakhulp meer krijgen doordat er te weinig medewerkers zijn.