Toekomst RUN van Winschoten hangt aan zijden draadje

Het bestuur van de RUN van Winschoten is donderdagavond opgestapt. De editie van dit jaar komt daarmee serieus in gevaar.
De RUN is na de 4 Mijl van Groningen het grootste hardloopevenement van onze provincie.


Feestje

Afgelopen september vierde de RUN nog de veertigste verjaardag. Dat feestje ging gepaard met het wereldkampioenschap
. Ook het NK en het EK zijn afgelopen jaar in Winschoten gehouden. In totaal deden er ongeveer 3.600 mensen mee.
Nu leggen bestuursleden Liesbeth Jansen, Egbert Stoutmeijer, Janny Heijerman en Petra Kroon hun functie dus neer.

Te smalle basis

'We kunnen niet de verantwoordelijkheid op ons nemen om een 'go' te geven voor de RUN', verzucht voorzitter Liesbeth Jansen. 'Er is een te smalle basis in het bestuur en er zijn teveel opengevallen functies die we niet gevuld krijgen.'

Toekomstbestendig

De event manager, de wedstrijdleider en de coördinator van de verkeersbegeleiding zijn bovendien ook gestopt. 'Om de RUN toekomstbestendig te maken, moet er iets veranderen', zegt Jansen. Maar de zoektocht naar vrijwilligers voor die cruciale functies heeft niets opgeleverd.
Uiterlijk op 15 februari, dus over twee weken al, moeten alle functies opgevuld zijn wil de RUN dit jaar doorgaan. Het bestuur beseft dat die kans heel klein is.

Stil op de tweede zaterdag

'Laten wij de steen zijn die in de vijver voor reuring zorgt', zegt Jansen over de hoop op toekomst voor de RUN. 'Ik hoop dat er nu mensen zijn die zeggen: dit laten we niet gebeuren. Maar het zou heel goed kunnen dat het stil is in Winschoten op de tweede zaterdag van september...'