Hoofd technische dienst RUG opgepakt voor corruptie en witwassen

De manager Technisch Beheer van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is opgepakt in een grootschalige fraudezaak. Dat bevestigt een woordvoerder van de universiteit.
De FIOD heeft afgelopen maandag zes woningen en twee bedrijfspanden doorzocht, waaronder de woning van de manager van de RUG. Bij zijn huis in Harkstede is beslag gelegd op onder meer een aantal auto's en een boot. In totaal zijn
.

Man werkte 33 jaar voor universiteit

Uit onderzoek moet blijken of de hoofdverdachte de RUG ook heeft gedupeerd. Zolang het onderzoek van de FIOD loopt, is hij op non-actief gezet. Hij werkte 33 jaar voor de universiteit. De RUG laat weten volledig mee te werken met het onderzoek van de FIOD.
'We zijn er heel erg van geschrokken dat dit heeft kunnen gebeuren', aldus woordvoerder Gernant Deekens. 'Het is voor de universiteit heel vervelend.'

Tonnen

De man zou van verschillende installatie- en bouwbedrijven geld in ruil voor opdrachten voor die bedrijven hebben gekregen. De FIOD weet nog niet het exacte bedrag, maar het gaat vermoedelijk om tonnen.

Spullen in beslag genomen

De RUG-medewerker is donderdag voorgeleid. Hij blijft samen met zijn zoon en schoondochter nog minimaal veertien dagen in de cel. De FIOD heeft beslag gelegd op onroerend goed, bankrekeningen, een boot, drie auto's, een aanhangwagen en 11.000 euro aan contant geld.