Lopend Vuur: Hoofdrekenen is onzin

© Tjapko de Heus/ANP
Steeds meer leerlingen halen een voldoende voor de rekentoets, blijkt uit cijfers die deze week bekend zijn geworden. Maar de verschillen per school zijn enorm.
De rekentoets in het voortgezet onderwijs is in 2015 beter gemaakt dan in 2014: meer leerlingen haalden een voldoende en ook het gemiddelde cijfer was hoger.
Iedereen kan vanaf nu zien hoe de rekentoets op zijn of haar school gemaakt is. Het ministerie van Onderwijs heeft namelijk alle resultaten per onderwijsinstelling online geplaatst.
De rekentoets werd in 2013 ingevoerd op alle middelbare scholen, na aanhoudende kritiek van de vervolgopleidingen dat ze steeds meer studenten zagen die nauwelijks konden rekenen.
Maar is het eigenlijk nog wel nodig? Vrijwel iedereen heeft tegenwoordig moderne hulpmiddelen bij de hand om snel iets uit te rekenen. Hoofdrekenen lijkt niet meer nodig. Wat is uw mening?
Uw mening horen we graag op Radio Noord (050-3188288). Liever schrijven? Ga naar Facebook of Twitter (via #opnoord)!
Gisteren was de stelling: Vliegveld Eelde moet open blijven, koste wat het kost. 80% van de Groningers (4.406 stemmen) was het daarmee eens.