OM eist celstraf voor poging doodslag op kroegbaas

© Jos Schuurman/FPS
Een 42-jarige man uit Groningen hoorde voor een poging tot doodslag en vernieling een celstraf van dertig maanden, waarvan tien maanden voorwaardelijk, tegen zich eisen.
De man sloeg vorig jaar oktober de kroegbaas van D'Olle Grieze in de Haddingestraat in Groningen met een ploertendoder op het hoofd. 
De Stadjer was kort daarvoor de kroeg uitgezet. Hij had zonder een zakdoek te gebruiken zijn neus geleegd. De kroegbaas vond dat smerig en zette hem buiten de deur.

Barkruk

De gast keerde terug, gooide met een barkruk een ruit in en sloeg de uitbater met een ploertendoder tegen het hoofd. Terwijl het slachtoffer op de grond lag werd hij nog eens met een barkruk geslagen. De mishandeling is vastgelegd op camerabeelden.

Storing

In dezelfde periode ging de Stadjer door het lint in een speelautomatenhal in Delfzijl. Hij had 400 euro gewonnen en ging verder met gokken. De kast kreeg een storing en werd gereset. Woedend sloeg de man met een kruk de automaat aan gruzelementen.
De officier van justitie vindt de man de schade - ruim 2000 euro - moet betalen en dat hij zich na de detentie laat behandelen aan zijn agressieproblematiek.