OZG viert komst nieuwe ziekenhuis op bouwlocatie

© Jeroen Bos/112Groningen
De grondwerkzaamheden zijn weliswaar nog in volle gang, maar toch zijn de eerste bouwstenen van het nieuwe ziekenhuis in Scheemda symbolisch al gelegd.
Topmannen Albert Koeleman (OZG) en Jos Aartsen (UMCG) deden dat samen met het personeel en omwonenden vrijdagmiddag op de bouwlocatie naast de A7. Daar stond een grote witte tent opgesteld om het feestje met zo'n 450 mensen te vieren.

Genoeg uitdagingen

Naast Koeleman en Aartsen was ook de topman van Menzis in Scheemda. Menzis heeft met de OZG een tienjarig contract afgesloten. De verzekeraar ziet de toekomst daarom ook positief tegemoet. Maar er zijn volgens topman Ruben Wenselaar van Menzis ook nog genoeg uitdagingen.
'Hoe behouden we bijvoorbeeld de zorgprofessionals in onze regio?', zegt Wenselaar. 'Ik denk dat we huisartsen in opleiding vroegtijdig al moeten meenemen naar deze regio, zodat ze het gebied leren kennen en weten dat er werk is.'

Samenwerking

Ook ligt er volgens Menzis nog een uitdaging in de samenwerking tussen de OZG en het UMCG, aangezien het ziekenhuis in Scheemda een volwaardige 'dochter' wordt van het UMCG. Ronald Meijer maakt zich daar echter geen zorgen over. Hij is longarts en hoofd van de medische staf bij het OZG:
'Een aantal artsen wisselt nu al informatie uit', zegt Meijer. 'En dat moet ook, want we moeten elkaar aanvullen.' Het UMCG is er namelijk straks vooral voor specialistische zorg; de basiszorg wordt in principe in Scheemda gegeven.

In 2018 klaar

Het nieuwe ziekenhuis in Scheemda moet over twee jaar de deuren openen. De aannemer verwacht het ziekenhuis op 11 januari 2018 bouwkundig op te leveren.