FC Groningen haalt waarschijnlijk geen vervanger voor Kappelhof

© JK Beeld
Het lijkt er steeds meer op dat FC Groningen het seizoen gaat afmaken met de huidige selectie. Ook een eventuele vervanger voor Johan Kappelhof lijk niet meer te komen.
FC Groningen had twee namen die op het wensenlijstje er bovenuit staken, maar beiden zijn voor de FC niet haalbaar. Door één van de twee, de Noorse middenvelder Yttergard Jenssen, werd afgelopen vrijdag al een streep gezet.

Niet haalbaar

'Beiden zijn simpelweg voor ons niet haalbaar. En nu kom je bij een categorie spelers waarvan wij niet honderd procent het vertrouwen in hebben dat ze er direct kunnen staan. Dan moet je dat niet doen,' zegt directeur Hans Nijland zondagavond tegen RTV Noord.
De club denkt dat het verstandiger is om het intern op te lossen dan bijvoorbeeld uit nood een speler te huren of te kopen.

Je weet maar nooit

De langstzittende directeur in de Eredivisie houdt nog wel een slag om de arm. 'We zijn nog wel wat aan het aftasten, maar over ruim vierentwintig uur sluit de transfermarkt en je haalt natuurlijk ook niet zomaar even een speler op. Zoals het nu lijkt komt er niemand meer, maar je weet het maar nooit.
Nijland verwacht ook geen uitgaande transfers meer. 'Er moet wel een heel goed bod binnenkomen om nog iemand te laten gaan, maar dat verwacht ik niet meer.'

Tot de zomer

Danny Hoesen had deze transferperiode te horen gekregen dat hij mocht uitkijken naar een andere club, maar met nog een dag te gaan voordat de transfermarkt in Nederland sluit is dit ook veranderd. De zaakwaarnemer van Hoesen heeft zondag te horen gekregen dat Hoesen minimaal tot de zomer in Groningen blijft (mede ook door de blessure van eerste spits Alexander Sørloth).