Ontslagen V&D-medewerker runt dorpshuis Oldehove

Ze werkte dertig jaar lang bij de V&D in Groningen, maar de financiële problemen van het concern maakten daar abrupt een einde aan. Maandag is officieel haar laatste werkdag, en tegelijk ook de eerste dag van haar nieuwe carrière. 'Het had niet mooier gekund', zegt Simone Kaspers.
De oud-V&D-medewerker is de nieuwe beheerder van buurthuis 't Humsterland in haar dorp Oldehove. Ze gaat het pand pachten en krijgt om 12:00 uur de sleutels overhandigd.

Stort je wereld in

Voor Simone is het een nieuwe start, want na bijna dertig jaar bij het warenhuis aan de Grote Markt kreeg ze deze zomer te horen dat ze zou worden ontslagen. 'Dan stort je wereld in. Dat was een hele moeilijke periode', vertelt Simone.
Sinds 2002 woont ze samen met haar man en drie kinderen in Oldehove. Daardoor kent ze het buurthuis goed. Ze wil het buurthuis nieuw elan geven.

Meer beleving

'Het moet het middelpunt van het dorp zijn, een ontmoetingscentrum voor jong en oud. Ik wil overdag meer open zijn en workshops geven, zodat er meer te beleven is voor jong en oud', zegt Simone. 'Ik woon op vijftig meter afstand, dus ik kan er zo heen om de boel open te gooien.
De hele familie wil z'n steentje bijdragen: 'Eén telefoontje en de hulptroepen zijn er. Dat is een rustgevende gedachte', besluit Simone.