Sprankje hoop voor RUN van Winschoten na succesvolle noodkreet

De noodkreet van het opgestapte bestuur van de RUN van Winschoten heeft zijn effect niet gemist. Twintig belangstellenden hebben zich aangemeld voor een eventuele functie in de organisatie van de RUN.
Daarmee mag Oost-Groningen stiekem hopen op een doorstart van de RUN van Winschoten. 'Op dit moment hebben zich 20 mensen gemeld die de RUN van Winschoten in de benen willen houden', zegt demissionair voorzitter Liesbeth Jansen.

Andere structuur

De bestuurders hopen dat minimaal acht mensen zich definitief willen gaan inzetten voor het behoud van de RUN van Winschoten. 'Dan kun je gaan bouwen, bijvoorbeeld aan een andere structuur van de organisatie.'
De organisatie van de RUN hoopt snel met de personen om tafel te gaan. 'De mensen hebben zich gemeld. Nu is het zaak om ze binnen nu en 14 dagen bij elkaar te krijgen', legt Jansen uit. 'Na dat gesprek kunnen we concluderen: jongens, lukt het of lukt het niet?'

Lange geschiedenis
Jansen en de overige bestuursleden Egbert Stoutmeijer, Janny Heijerman en Petra Kroon stapten afgelopen donderdag op. Daarmee leek er na 40 jaar een einde te komen aan de RUN van Winschoten.