Drie cultuurinstellingen krijgen plek op 'culturele zone' Ebbingekwartier

Cultuurinstellingen Het Houten Huis, Club Guy & Roni en De Noorderlingen krijgen mogelijk een nieuw gezamenlijk onderkomen. Het gebouw moet komen bij De Machinefabriek aan de Bloemsingel, waar het Noord Nederlands Toneel is gevestigd.
Topinstellingen
Met het nieuwe pand wil de gemeente de drie culturele instellingen beter faciliteren. Wethouder Paul de Rook (D66): 'Dit zijn drie topinstellingen met landelijke allure. Daar zijn we als gemeente trots op. De huisvesting van alledrie kan beter. Bovendien kunnen ze dan van elkaars faciliteiten profiteren'.

Hogere huur
Volgens de eerste berekeningen kost het nieuwe gebouw 2,5 miljoen euro. Dit bedrag moet voor een deel worden opgebracht via de huur, die de instellingen gaan betalen. De Rook: 'Mogelijk gaat de huur van de instellingen daardoor iets omhoog ten opzichte van de huidige huur. Daarover zijn we in gesprek. Ze moeten het natuurlijk wel kunnen betalen. Het komend jaar werken we de plannen verder uit'.

Culturele zone
Met de nieuwbouw wil de gemeente een culturele zone ontwikkelen op het Ebbingekwartier (het voormalige Cibogaterrein). Het NNT blijft sowieso gehuisvest in De Machinefabriek. 'Het is vlakbij de binnenstad, ook direct naast een nieuw knooppunt voor bussen. Dat is prettig voor bezoekers van voorstellingen, maar ook voor bijvoorbeeld kinderen, die aan theater doen bij De Noorderlingen', besluit wethouder De Rook.
Meer over dit onderwerp:
binnenstadgroningen GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws