Politie zoekt met helikopter naar straatrover in Beijum (update)

De politie in Groningen heeft vrijdagavond zwaar geschut ingezet om een straatrover op te sporen in de wijk Beijum. Daarbij werd zelfs de hulp van een politiehelikopter ingezet.
Volgens de politie heeft de voortvluchtige verdachte twee gewapende overvallen gepleegd. De slachtoffers werden bedreigd met een mes.

Voetganger en pizzabezorger
Op de Amkemaheerd bedreigde hij een 33-jarige man uit Groningen. Hij moest zijn geld aan hem geven. Later op de avond stapte hij op de Emingaheerd op een pizzakoerier af. Die moest geld en zijn mobiele telefoon afstaan. De overvaller pakte vervolgens de bromfiets van de pizzakoerier om te vluchten.

Volgens de politie zijn beide straatroven vermoedelijk gepleegd door dezelfde overvaller. De politie zocht met een helikopter, een speurhond en een politiehond, maar hij is nog altijd niet gepakt. Beide slachtoffers hebben aangifte gedaan. De politie doet nader onderzoek.

Politie zoekt getuigen
Voordat de 33-jarige Stadjer beroofd werd, belaagde de overvaller drie jongens. Toen de Groninger vroeg of alles goed ging met hen, werd hij zelf belaagd. De politie komt graag in contact met de drie jongens, omdat ze mogelijk meer weten over het signalement van de overvaller.
Meer over dit onderwerp:
112nieuws GRONINGEN
Deel dit artikel:

Recent nieuws